Јави се сега +38971311 601  Емаил info@littleme.mk   Сподели на Фејсбук Инстаграм         

Новости

 • Еве Нова година
  наближува,
  најпрво елката ќе ја накитиме
  и на Дедо Мраз ќе му се јавиме!!!
  Ало Дедо Мраз,
  наидува тој час,
  се ближи Нова година,
  ќе дојдеш ли кај нас???
  Покана испративме до сите вас
  и сите во еден глас ни' возвративте,
  на забава предновогодишна
  безброј желби си посакавме!!
  Се дружевме, игравме, пеевме
  се сплотивме како едно
  посакавме да сме живи, среќни, здрави и другарувањето, почитувањето и сакањето да ни' биде нааајвредно!!!
 • Еве Нова година
  наближува,
  најпрво елката ќе ја накитиме
  и на Дедо Мраз ќе му се јавиме!!!
  Ало Дедо Мраз,
  наидува тој час,
  се ближи Нова година,
  ќе дојдеш ли кај нас???
  Покана испративме до сите вас
  и сите во еден глас ни' возвративте,
  на забава предновогодишна
  безброј желби си посакавме!!
  Се дружевме, игравме, пеевме
  се сплотивме како едно
  посакавме да сме живи, среќни, здрави и другарувањето, почитувањето и сакањето да ни' биде нааајвредно!!!
 • Еве Нова година
  наближува,
  најпрво елката ќе ја накитиме
  и на Дедо Мраз ќе му се јавиме!!!
  Ало Дедо Мраз,
  наидува тој час,
  се ближи Нова година,
  ќе дојдеш ли кај нас???
  Покана испративме до сите вас
  и сите во еден глас ни' возвративте,
  на забава предновогодишна
  безброј желби си посакавме!!
  Се дружевме, игравме, пеевме
  се сплотивме како едно
  посакавме да сме живи, среќни, здрави и другарувањето, почитувањето и сакањето да ни' биде нааајвредно!!!
 • Еве Нова година
  наближува,
  најпрво елката ќе ја накитиме
  и на Дедо Мраз ќе му се јавиме!!!
  Ало Дедо Мраз,
  наидува тој час,
  се ближи Нова година,
  ќе дојдеш ли кај нас???
  Покана испративме до сите вас
  и сите во еден глас ни' возвративте,
  на забава предновогодишна
  безброј желби си посакавме!!
  Се дружевме, игравме, пеевме
  се сплотивме како едно
  посакавме да сме живи, среќни, здрави и другарувањето, почитувањето и сакањето да ни' биде нааајвредно!!!
 • Еве Нова година
  наближува,
  најпрво елката ќе ја накитиме
  и на Дедо Мраз ќе му се јавиме!!!
  Ало Дедо Мраз,
  наидува тој час,
  се ближи Нова година,
  ќе дојдеш ли кај нас???
  Покана испративме до сите вас
  и сите во еден глас ни' возвративте,
  на забава предновогодишна
  безброј желби си посакавме!!
  Се дружевме, игравме, пеевме
  се сплотивме како едно
  посакавме да сме живи, среќни, здрави и другарувањето, почитувањето и сакањето да ни' биде нааајвредно!!!
 • Голема забава се прави
  роденден на малиот Матеј,
  денес се слави.
  Матеј полни години три,
  на роденден си поканет и ти, и ти и ти...
  Децата да имаат среќно детство,
  животот да им минува, убаво - лесно.
  Песни за роденден се орат,
  децата најубави роденденски прослави творат.
  СЕ РАДУВАМЕ НА ОВОЈ УБАВ
  ДЕКЕМВРИСКИ ТОПОЛ ДЕН
  ТЕБЕ, МИЛ НАШ МАТЕЈ
  НЕКА ТИ Е СРЕЌЕН РОДЕНДЕН!!
  #дететопредсè
 • За малку грешка ќе направевме!!
  Ноовата година во еден здив ќе ја прославевме!!
  Нооо, пред нас се создадоа ликовите на Paw Patrol и радости - роденден ќе сме славеле, безброј гушки ќе сме подареле!!
  Торта, колачи, и многу овошки слатки,
  не земаа во нивните прегратки!
  Се забавувавме, игравме, танцувавме како на цртан филм,
  бевме радосни, пеевме тинтиринтин
  Омилените ликови нè прават сите среќни,а родендените ни' стануваат незаборавни
  СРЕЌЕН РОДЕНДЕН МИЛО НАШЕ ДЕТУЛЕ,
  СРЕЌНО ДА ТИ МИНУВААТ ДНИТЕ
  #дететопредсè
 • Родендени- имендени...
  Имендени- родендени...
  Секој ден по нешто се слави,
  ведри забави за другарчињата се прават.
  Денес Матеј и Матеа имаа именден,
  славеа, се радуваа, играа и потпевнуваа ,
  имињата свои ги прославуваа!!
  Децата прашуваат:
  - Што е тоа именден?
  Учителката мудро им раскажува:
 • На децата овозможете им да си играат со боичките:
  - за оваа возраст да се подебели
  - да се во најразлични бои (пожелно е да ги има во пар)
  - да не се премногу остри
  - детето пуштете го да ужива во играта (да бои, да ги реди, да ги вади и да ги става во чашката за боички, овозможете му да ја помине фазата на чкртање, советувајте го да споделува со другите деца, оставете го слободно и самостојно да ја креира играта со боичките, на крајот учете го да ги враќа на место)
  - во играта побарајте му да ја најде боичката со истата боја
 • Велат македонска банана е тиквата
  Многу си ја ручкаме и решивме сами да си создадеме многу тикви!
  Така се по ред:
  - месевме тесто
  - го развлекувавме тестото на сите страни
  - ги вежбавме прстињата и нивните мускулчиња
  - посакавме, како во Пепелашка, волшебно да направиме прекрасни тикви
  - координирано, истрајно, упорно и среќно секој сам моделиравме, а потоа и ги боевме
  - прекрасни тикви направивме- среќни сме, исполнети, ни' кажаа браво затоа што бевме вредни, умни, весели и на крајот задоволни
  #дететопредсè
 • Како што есента полека се подготвува за заминување, учејќи се за неа и нејзините убавини помисливме и за малите врапчиња кои и во зима остануваат со нас.
  Вредните рачиња декорираа, рециклираа, сечеа, лепеа, кинеа и прекрасни шарени куќички за врапчињата создадоа.
  Наредна задача ќе ни' биде да ги закачиме на гранките и да оставиме храна за врапчињата.
  Веруваме врапчињата ќе ни' бидат благодарни.
  #дететопредсè
 • Ако сме многу мали,
  станавме многу вредни.
  На игрите наши им нема крај,
  секое од нас тоа добро го знае
  затоа уживаме сè додека играта трае.
  Верверичката е малечка ко нас,
  зар смее таа гладна да биде!
  Секој од нас по многу оревчиња направи и сите в уста и' ги стави!
  А, потоа, за да не сме гладни ние,
  Можевме да откриеме
  што под корупкaта на една мандарина се крие.
  Така лесно, низ игра го запознаваме богатството на цееелиот свет,
  слободно, игрливо,безгрижно како славејчиња во лет!!
  Среќни дечиња сме ние

Страници